100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Grönt är skönt

Kategori: Filosofi

Vem är du som person? Ju mer jag läser om det så är jag mer och mer grön, inte den sortens människa som har gröna fingrar eller gillar grönsaker. Handlar om utifrån hur man agerar jämte andra människor och hanterar i olika beslut. Jag är en känslomänniska och har alltid varit det kommer aldrig ändra på det. Visst många gånger är det klokt att tänka logiskt det säger jag inte men säger att jag kommer utifrån mina känslospröt (inte bokstavligt) att agera kring de jag har kring mig. Att vara grön har stora nackdelar då man ofta tar saker personligt och motgånger med känslostormar. Det positiva är att faktiskt att människor som kommer mig nära får mycket känslor från mig kramar och omtänksamhet detta ska tillägnas endast de som lyckas ta sig nära. Efter många fall av att jag blivit dålig behandlad att det tar lång tid innan jag känner tillit. Filosofisk är också något jag är kan sväva runt i mina tankar och fantasi länge. Tycker sådant med färger är intressant var efter att jag var på föreläsning Elaine Eksvärd som jag första gången hörde om det där med färger. Sen efter föreläsning så motvilligt tack vare mina ex kollegor som övertala mig att också köpa dem då det blev mängdrabatt. Elaine kolla på mig och sa med en gång att du är väldigt grön du va. Tänk att en människa kan se igenom en på en sekund undra om hon hade röntgensyn den gången eller att jag blev lite blyg (hon har ju trots allt vart på tv haha).Röd Person

Är målfokuserad, handlingskraftig, initiativrik och fattar gärna snabba beslut på egen hand. Rak och direkt i sin kommunikation.

 

Gul Person

Har en positiv livssyn, är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad. Är ofta den som nickar engagerat när någon annan pratar (men det betyder inte att man håller med). Idéspruta. Tankar positiv energi från möten med andra människor. Är bra på att se och bekräfta andra. Brinner ofta för sin sak.

 

Grön Person

Serviceminded och empatisk. Lojal och pålitlig. Har tålamod och vill gärna hjälpa andra. Lugn och eftertänksam. Säger sällan nej till uppdrag och sätter en heder i att slutföra sina jobb. Tänker först och pratar sen.

 

Blå Person

Är systematisk, metodisk och logisk. Är noggrann med regler. Fattar sina beslut och ger svar som bygger på fakta och inte på känslomässiga grunder. Noga med detaljer, många specialister är blå.

 

Källa:

http://www.kollega.se/vilken-farg-ar-du

 

Avslutningsvis har jag en dikt av Lennart Hellsing som faktiskt stämmer in lite på mig också då jag fick kritik av mina lärare att jag skrev för jäkligt.

 

Gabriel Gräslök skriver så gräsligt

brevet han skrivit är inte läsligt :

Åh vilket brev

sa fröken och rev

brevet som Gabriel Gräslök skrev!

 

Två sanna konsstnärer möts Per Åhlin som gjort animation bilden kommer från och Lennart Helsing som skrivit dikten.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: