100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Life Of Pi

Kategori: Allmänt

Jag  blev djupt imponerad av Ang Lees visuella beärratande sen jag såg filmen "Crouching Tiger Hidden Dragon"(2000) och även om hans tolkning av serietidningen "Hulk"(2003) blev lite av en flopp, men ändå snygg grafisk, så är min personliga åsikt att Ang Lee hör till de stora regisörerna och hans trilogi fathers know best ("Pushing Hands" 1992, "the Wedding Banquet" 1993 och "Eat Drink Man Woman" 1994) är en av de tätaste trilogierna som gjorts. Även om jag gillar Back To The Future (1985,1989 1990), Star Wars Orginal Trilogi (1977,1980, 1983) och Lords of The rings (2001,2002,2003) så hör Ang Lee's "Father Know Best" till min absoluta favorite trilogi. 
 
Igår såg jag den hypade filmen "Life of Pi" (2012) och var rädd att den inte skulle falla mig i smaken, men redan efter inledning så trollband den mig. Lite kort om handlingen (svårt att berätta om den utan att säga för mycket men gör ett försök) Pi som är döpt efter en fransk bassäng får i vuxen ålder besök av en författar med ide torka som fått nyss om att hans livs historia ska vara något extra. Mycket riktigt så får författaren uppleva en historia fylld av sorg och kärlek som slutligen tar den oväntande vändningen att Pi som ung hamnar i en livräddnings båt med den hungriga begaliska tigern Richard Parker som inte tvekar att mum sa på den taniga indiern. 
 
Mycket så kan jag inte säga vad den handlar om utan att säga för mycket. Ang Lee blandar både den humorn, det allvarliga och det grafiska som  man sett tidigare sett att han bemästrar och när til slut eftertexterna har jag fått det mesta i filmväg och mina ögon är dessutom fulla av gråt (ja jag gråter till film). Eftersom filmen bygger på en bok med samma titel av Yann Martal har jag bestämt att den ska jag köpa och läsa under lediga stunder i mors härliga hängmatta.
 
 
En film jag starkt rekomenderar
 
 En hungrig Rikard Parker är inte att leka med
Ibland är det smart att hålla avstånd
 
 
På havet det blå är det ibland svårt att skillja på verklighet och fantasi.

Grått ute färg inne

Kategori: Allmänt

En kopp kaffe lite plugg och världens träningsvärk från gårdagens två täningspass (gym och amerikansk) tar ut sin rätt idag.  Jag kanske är sjuk men jag gillar att ha lite värk för då vet jag att jag gjort nåt nyttigt som åsdakommit den värk som gör en lite stel. I övrigt rullar mitt liv på ganska bra har fått  ett sommarjobb av alla de jobb jag sökte så min sommar kommer vara räddad i alla fall ekonomiskt.  Bor fortfarande hemma och har egetligen inga större utgifter men ändå är jag rätt pank i slutet av månaden måste se över min ekonomi då jag vet att jag snart får eget igen och då kommer jag inte kunna slösa så här mycket så en budget tavla är det jag ska göra ordning snarast. Annars när det gäller ekonomi ska jag göra en tråkig omtenta på lördag sist var jag endast 3 poäng ifrån godkänt och det var en ekonmisk fråga som såg till att fälla mig men denna gång ska jag banne mig klara av det. Ute är det grått men jag är glad idag ändå för allt känns överkomligt, kanske för jag har fina vänner som stöttar mig i vått och torrt. 
 
 
Min nya jacka, ja det är en Wolverine kopia!
 
Värmlands egna Wolverine synd att jag rakat av polisongerna. Jackan var något fyllig så jag har lite att fylla  yeay ett nytt mål med mitt tränade.

Ett litet steg framåt

Kategori: Träning och dylikt

Idag är det första Maj för de som inte tagit notis om detta. De flesta som jag pratat med i dag är bakis efter Valborgs firande, alla utom jag som tog en lung hemmakväll. Mycket beror detta på att jag inte blivit bjuden på några fester, men samtidig är jag ganska nöjd ändå har inte varit bakis sen 2011 (i alla fall inte kräks). Dock ser det inte ut som det blir något Edinburgh då jag vars ute för sent nästa år får jag om jag vill ha jobb där åka runt i Mars redan nog lättare än att googla. För övrigt har jag blivit kallad till intervju på ett sommarjobb men mer om det lite senare. I övrigt går allt framåt har gått upp lite i vikt väger mer än vad jag nånsin vägt förrut och kollade på lite äldre bilder från i höstas då jag började med Amerikansk Fotboll en klar förbättring men har fortfande lång väg att gå men bjuder ändå på före och efter bilder även om det inte är jätte stor skillnad.  
 
Före: vikt 73-74 kilo
 
Efter: Vikt 77-79 kg
 
Glad 1 Maj idag är det arbetarnasdag eller som Pölsa säger i smala Sussie: "Fina arbetarkillar, men nu arbetare de inte längre utan är bara fina killar"