100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Han med hornen

Kategori: Allmänt

Vad är egetligen sann styrka, det har jag länge fundera på? När jag var 19 år drabbades jag av kraftiga panikångest attacker till följd av tvångstankar. De tankar som åkte runt i min skalle handla om det kyrkliga och om döden. Jag ser mig inte som gudsbästa barn därför fick jag för mig att jag skulle rakt ner till helvete där han med hornen väntar på mig (idag tror jag inte han finns bara rent metapsykisk altså inte fysiskt existens).  Visst kommer dessa tankar upp i dag också men de har blivit bättre och det som faktiskt hjälpt mig är att tro det eller ej att studera religion och få en större förståelse för hur saker och ting har kommit upp. För det första Djävulen/Satan dycker bara upp på ett ställe egetligen i hela bibeln som är lång, det andra är att helvetet uppkomst ligger i att det fanns en plats utanför jersualem där man brände sopor där icke judar höll till och för det tredje så anser jag mig vara Buddhist men har lång väg kvar innan jag helt kan kalla mig det så hör väl till agnostiken än så länge. 
 
Men att må dåligt har jag också förstått har ingeting med religionen att göra utan nåt helt annat som kan ha många olika andledningar en av dem kan var kroppsligt att det saknas viktiga kemiska ämnen och det kan också vara problem som man städat under mattan som senare dyker upp.  Min oro tog sig en annan form och gjorde att jag lade fokus på annat. Jag kommer kanske få kämpa hela livet med detta, men jag känner mig starkare efter varje gång jag tar mig ur det. Sen kan jag förstå att många barn och så mår dåligt som tex har föräldrar som är med  Jehovas vittne och anndra liknade hemska grupper. Jag kommer låta mina framtida barn tro på vad de vill, ska lära dem så gott jag kan mänsklig kärlek och fokusera noll på bibeln (som jag ser som en litturär text mer än en sanning ) den får de lära sig senare om de vill. Med min erfarnehet av både religion och att må dåligt kan nog vara en bra stötte pelare fall de skulle känna liknade.  
 
En jobbig djävul om han nu skulle finnas på riktigt 

Underdogs

Kategori: Film

Jag har allltid gillat underdogs på film och det finns en hel del uppsjö av dem och ofta rätt likartade men jag har valt att presentera tre filmer som jag tycker tar upp temat bäst.
 
Rocky (1976)

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) är cirka 30 år och försörjer sig som inndrivare åt stadens maffiaboss vilken han inte är särskilt bra på efter som han är för snäll. På fritiden spenderar han i boxnings ringen där han möter mediokra motståndare och på den lokala träningsklubben får han inte mycket hjälp av tränaren Mickey (Burgess Meredith ) som tycker han är en nolla.  Rocky Försöker annars i livet att charma den blyga Adrian (Talia Shire) som jobbar i djuraffären där Rocky ständigt hänger. Hela hans liv förändras dock när den regerade mästare Apollo Credd (Carl Weathers) utmanar Rocky på en titels strid, detta för Creds tidigare utmanare har hoppat av och samtidigt behöver han byta image och ses som vänlig som utmanar en okänd vänsterhänt boxare.
 
Den första rocky har enlig min mening det mesta som gör en bra film, bra dialog, bra musik, fin klippning och faktiskt bra skådespeleri vilket man inte kan säga om uppföljarna som är riktigt kassa. Tänk att de tänkte att Burt Reynolds skulle ha spelat huvudrollen skulle nog inte ha funkat. Enligt myten ska ha Carl Weathers sagt när han läste för rollen som Apollo Creed sagt att kommer göra en bättre prestation när han får en bättre skådis att spela mot (han läste i mot Sylvester stallone ). Det han inte visste var att den då okända skådespelaren Sylvester Stallone redan fått rollen efter många turer. Sen får vi inte glömma Burgess Meredith med sin hesa stämma gör en fantastisk insatts som den bittra tränaren Mickey.
En av filmhistoriens mest episka scener.
 Rocky har ett stort hjärta och älskar djur.
 
Rocky (1976) handlar om så mycket mer om boxning.
 
 
 
 
Rudy (1993)

Rudy (Sean Astin) drömmer om att en gång komma in på Notre Dammes Universitet och spela amerikansk fotboll. Finns bara massa hinder till det och det största är att han inte är särskilt duktig vare sig i skolan (han har svår dyslexi och dåliga betyg) eller för den delen fotboll då han anses var för klen. Men det största hindret är att alla runt omkring honom säger att hans dröm är omöjlig för honom. Efter att hans bror omkommer i en svår arbetsolycka bestämmer han sig för att ändå försöka med sin dröm.
 
En fin film om att inte ge upp och tro på sina drömmar trots att omständigheterna säger nåt helt annat. Detta är också baserad på en verklig person som idag jobbar som föreläsare. Kul att också se en ung Jon Favreau i rollen som Rudys vän D-Bob som drömmer om att kunna prata med tjejer.  
 
Ibland är goda råd dyra även om de kommer från en vaktmästare
Bästa vänner för livet
 
 
I Am Sam (2001)
 
Sam (Sean Penn) blir ofrevilligt ensamståde pappa till Lucy efter att hans tjej lämnat honom. Att ta hand om ett barn är inte lätt särskilt eftersom han jobbar som städare på Starbucks vilket inte ger honom en stadig ekonomi. Det största hindret Sam har är att han är utvecklingsstörd vilket senare myndigheterna får reda på som beslutar att omhänderta Lucy från honom men Sam ger sig inte utan kamp och anlitar den duktiga advokaten Rita (Michelle Pfeiffer). Sen har Sam också ett par riktgt goda vänner som stöttar han i ur och skur.
 
Väldigt fin film som tar upp debatten om föräldraskap och om det är rätt att en person med ett stort funktionshinder ska få rätt att uppfostra någon. Sean Penn borde ha fått Oscar för denna roll då han verkligen är trovärdig som Sam och gör det med sådant hjärta, Sen får vi inte glömma Michelle Pfeiffer som kanske gör sin livs roll som den tuffa advokaten Rita som kanske inte i alla lägen är så omtänksam. 
 
Räcker ett gott hjärta för att vara en far?
 Goda vänner gör livet enklare att leva
 
n
Kan en hård advokat lösa de största problemen?
 

10 snabba antingen eller

Kategori: Allmänt

Här kommer några 10 snabba aningen om vad jag väljer av : 
 
 
1. Kaffe eller te ska va svar
 Kaffet ska vara svart som natten har tyvärr inte lärt mig dricka te än
  
2. Hund eller Katt
 Tycker om både men katt vinner om jag bara får välja mellan Rottweiler eller Dobberman bland
 hundraser är väldigt rädd för de raserna.
 
3. Uteliv eller hemmakväll
Är inte en party prins och dricker sällan alchol och sen tycker jag om att ha en mysig hemmakväll
med någon man tycker om. Låter klyshigt men så är det med det som en släkting till mig brukar säga. 
 
4. Puben eller Discotek (Nattklubb) 
Puben vinner alla gånger då jag har svårt för att dansa är en klumpig av mig synd bara att vi inte har någon pubkultur i Sverige så att enda chansen att träffa nytt folk i ens ålder är att gå på disco (Nattklubb).
 
5. skidsemester eller badsemester 
Kan inte åka skidor och är väldigt frösen av mig så väljer badsemester men gillar att resa ditt det finns saker att upptäcka som kultur och mat.
 
6. Sött eller Salt
Är inte en jätte gottegris när det kommer till godis men älskar chips nötter och sådant. Men saltlakris gillar jag inte och kakor kan jag äta i mängder haha
 
7. Pepsi eller Coca-Coola 
 Många säger att det inte är någon skillnad men jo Pepsi är godare.
 
8. Rollingstones eller Beatles
 
samma som mellan hundar och katter man kan tycka om båda och i detta fall är det två helt underbara grupper från england.
 
9. Amerikansk Fotboll eller vanlig Fotboll
Även om jag börjat följa lite Engelsk fotboll och håller på Newcastle så min kärlek till den amerikanska sorten större go 49ers
 
10.  Barfota eller strumpor
Strumpor i alla ära under kalla vinter halvåret men under sommaren vill jag gå likt Ernst Kirchsteiger vill jag känna mig fram i världen likt en Hobbit eller som Ernst Förklarar det "Jag tror att fötterna mår bra av att släppas ut.

Jag gillar det skotska barlivet framför att svänga mina lurviga på ett dansgolv för jag dansar dåligt.
 
 

Jag skrattar idag

Kategori: Allmänt

 
40 grader ute det känns lagomt mörr efter ett jobb pass, men ändå kan jag inte just idag känna att jag lever. Är så underbart de senaste veckorna har jag var lyckligare än vanligt, kanske beror det på att jag har ett jobb som är bra med bra kollegor eller är det så för att jag är borskämnd med att ha världens bästa vän Isabelle eller har det något att göra med den kommande flytten nästa vecka? Kanske hör allt samman eller så är det bara en känsla jag har, men den är skön till skillnad från hur man tidigare mått i livet. Får man vara lycklig och glad? eller måste man alltid älta sig i olyckan. Visst kan man inte alltid vara glad och på topp hör väl till livet, men just nu känner jag att jag vill le och det är väl inge fel i det eller? Men sen får jag också säga att jag försöker jobba med mera posetiva inställning till livet viserligen får det inte gå till överdrift och leda till att man blir naiv. Tror att mer människor försöker att hitta mer och mer posetiva saker med dagarna än negativa blir så tråkigt att hela tiden jo det var väl bra "men".  Annars tänkte jag få tummen i röven och skriva lite på den romman ide som jag har och även om den kanske aldrig kommer bli utgiven så vore det roligt för mig själv om den blev klar ändå. 
 
 
 
 
 

Mat som tema

Kategori: Film

Mat är något som är en av mina stora pasione livet dock kanske inte världens bästa kock själv men gillar att laga mat det är i alla fall en början. Någon som ni också märkt är också min stora intresse film så tänkte jag därför tipsa om tre filmer som följer ett mattema.
 
Chocolat (2002)
 
I den lilla sömniga franska staden händer inte mycket mer än de snart går in i fasta. Men som ett brev på posten kommer Vianna (Juliette Binoche) med sin dotter och inte nog med att de inte går i kyrkan de öppnar en chokladbutik som frestar byns invånare med läckerheter. Stadens borgmästare och nyblivna präst börjar förra ett intimt krig med Vianna som tycks va ensam när ytligare en främling anländer till byn nämligen Roux (Johnny Depp) med gittaren i högsta hugg.
 
Denna film har jag nog sett en tio gånger utom att tröttna helt underbar allt från musik till bra skådespeleri. Johnny Depp gör sin bästa roll här enligt mig som annars gör samma roller nu för tiden är här en helt vanlig snubbe och faktum med att man får mer respekt när man vet att han spelar gittar på riktigt i filmen. Sen får man inte glömma bort att detta är tjejjernas film då trion kemin mellan Juliette Binoche, Judi Dench och Lena Olin är magiskt.
 
 
 
 
Rock Nr Roll den gamla rockräven Depp kan det än
  
Ratatouille (2007)
 
Den lilla råttan Remi drömmer om att bli kock men en råtta är knappast välkommen i franska gourmetkök. Men hans dröm håller ändå på att bli sann när han stötter ihop med kökspojken Linguini som inte kan ett dyft om mat men tillsamans blir det ett oslagbart team och är nära sina drömmars mål.
 
En fantastisk rolig och charmig film som fångat mitt hjärta ända sen den kom 2007. Snygg animeriat nästa som man kan lukta sig till all den goda maten som Remi lagar. Pixars bästa film enligt mitt tycke och  man kommer nära rollfigurerna även om vissa är en råtta.
 
 
 
 Mat leder till kärlek och respekt!
 
Julie & Julia (2009)

Vi får följa två kvinnor i två olika tider som ändå kopplas samman med det samma intresset för fransk mat. Julia (Amy Adams) bestämmer sig för att börja blogga och laga alla recept i Julia Child (Merlyn Streep) kokbok. De båda kvinnorna kämpar i respektive tid med att bekämpa fördommar och hinder som är i vägen för deras mat intresse.
 
En fantasisk bra film, mysig och stundtals även lite rolig. Även om Streep och Adams inte har en enda scen ihop så är deras kemi oslagbar. 
 
 
 
 Att koka hummer är inte så lätt som det ser ut.
 

London

Kategori: Resor


Denna vecka hade jag lite ledigt på schema och drog till London med mina föräldrar. Var kul att komma bort lite ett tag vi tog det spontant det enda som vi hade planerat in var att se Phantom of the Opera. Älskar Storbritannien och ju mer jag är där vill jag spendera där. Pratat tidigare om att jag vill flytta ett tag till Skottland (sagt våren 2015) men tar ett halvår i taget och ser vad som händer just nu vill jag bara inrikta mig på att flytta till egen lägenhet som sker om två veckor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

visste du?

Kategori: Allmänt

Här kommer en lista på 10 punkter om mig som du kanske inte visste!
 
1. Är egentligen ganska blyg och kan bli fnissig om jag får tycker för en tjej. 
 
2.gillar röd och hjärteformer 
 
3.Tycker inte om att bli berusad och dricker väldigt sällan.
 
4. Ogillar vintern då jag är frusen av mig 
 
 
5. Disney gör mig glad 
 
6. har doppat händerna i fontana de trevi (Rom,Italien) i hopp om att nollställa mina synder 
 
7.älskar kramar 
 
8 Tycker om att se på svampbob och liknade till det svarta morgon kaffet 
 
9. Drömmer fortfarande om att få jobba som skådespelare och håller ibland Oscars tal i badrummet för mig själv .
 
10. Är rädd för vissa hissar och trånga utrymmen.
 
 

Ungkarls uppdatering

Kategori: Allmänt

 
Nu är det återigen ett bra tag jag skrev, men har inte riktigt prioterat bloggen då jag haft fullt upp. Mitt liv rullar på och jag börjar känna mig mer tillfreeds med mig själv även om jag har betydligt mycket att jobba på. Min första sommar jag jobbar på ett riktigt arbete sen 2009 och det känns super bra, är faktiskt det bästa arbetet jag haft och kollegorna bra och även de brukare som jag jobbar för.  Nu kanske ni undrar vad detta är för något yrke så kan jag säga att det är ett boende inom handiskappomsorgen och att jobba med människor är nog min grej. Annars så rullar det mesta på ska snart flytta till eget igen vilket känns underbart, visst så har tiden hemma hos mamma varit mestadels smärttfritt, dock små bråk då och då hör ju till när man bor hemma.  
 
Amerikanska Fotbollen har gått sådär inte allt för bra, men det har sin förklaring att jag inte varit med på så många träningar men jobbet måst gå i första hand kan inte bara roa mig med den sport jag älskar utan måste få in en inkomst. Dock har jag spelar mer matcher än någonsin förrut och den biten har jag nog fått med mig, även om jag givitvis inte varit super bra. 
 
Så min sommar hittils har varit godkänd men inte så mycket mer, men vad mer kan jag begära?