100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Barntillåtet

Kategori: Film

Alla som känner mig vet att jag ibland kan vara barnslig eller rättare sagt jag kan vara som ett barn i alla fall när valet av film dyker upp. Jag älskar nämligen att titta på animerad film gärna någon äldre disney film, men nyare filmer går också bra. Jag tänkte tipsa om två relativt nya dataanimerade filmer ”Wreck It Ralph” och ”Hotel Transylvania”. ”Wreck It Ralph” är disneys animations 52 långfilm i ordning och här spar man inte på krutet direkt utan även köpt in lite välkända ansikten från tv-spelets värld. ”Wreck It Ralph” handlar om en tv-spels skurk med namnet Ralph som är fast i ett 8 bits spel på arkad hallen. Det ingen vet är att när hallen stänger så är det fritt fram för alla figurarer att mingla runt och träffa andra figurer. Ralph brukar gå på ett väckelsmötes liknade sällskap där de pratar ut om att vara ond (här synst bland annat Bowser från super Mario och Serge från Street Fighter). Ralph trivs inte som den onda i det spel han är i, trots uppmaningar från andra att det är bra att vara ond bestämmer han sig för att rymma till något annat spel för att del få bättre levnadsvilkor och bli en hjälte för engång skull. Efter många men så hamnar han i en sockersött rallyspel och träffarVanellope som är en bug. Tillsamans gör de upp att hjälpa varandra hon ska vinna racet och Ralph ska få en medalj. Det stora problemet är att om inte Ralph kommer tillbaka till sitt spel kommer det tas bort och alla figurer i det samma sak om Vanellope vinner så kommer hennes spel krascha. Filmen var färgstark och bra röst skådespel från John C. Reilly (Ralph) och Sara Silverman (Vanellope). Jag tyckte var kul att se en antognist som filmen handlar om och att även tv-spels figurer lever ett liv. På något sätt påminer det hela lite om Pixars Toy Story att även döda ting är levande och kanske inte är det så konstigt när Toy Storys regisör John Lasseter är med producent.

Ralph vill inte vara en skurk
 
 
En sockersöt bugg?
 
 
Skurkarnas väckelsemöte

Den andra filmen som är kommer från Sony och heter ”Hotel Transylvania”. Den handlar om Dracula som öppnat ett hotell för att att skydda sin dotter och alla monster från människor. Allt skulle vara om inte den förvirrade packpackern Johnny hittat ditt på Draculas dotters 118 års dag. Jag blev positivt överaskad till filmen trots Adam Sandlers överspelad röst (även som en teknad figur spelar han över). Men filmen var faktiskt rolig och känns typiskt som en klassisk komedi då Dracula försöker dölja för monstren att Johnny är en männsika men detta blir inte bättre av att Draculas 118 årig dotter blir tok kär i honom. Trots att röstskådespelare inte alltid leverade (mest Adam Sandler) så var filmen en fröjd för ögat dock ka jag tycka att Sony kopierat Johnny fumlighet och utseende från filmen Rattoille (pixar). Sen är det en fröjd att se så många filmmonster samlade på ett ställe allt som saknas är Vincent Price eller Cristoper Lee dock är Steve Buscemi underbar som röst åt en varulv. 

 

 
Det skulle vara toppen om Dracula vore stum!
 
 
En grinig Varulv med allt för många avkommer
 

Ett skellett i garderoben har väl alla men i duschen?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: