100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Skynda Synda det får man ibland.

Kategori: Träning och dylikt

Denna helgen har det gått segt men träning fick jag hoppa då jag valde att fira min kusin som fyllde år hela 30 år. Det blev både chesscake och smörgås tårta (två stora bitar) som jag gladligen tryckte i mig, allt var ju hemmagjort av hans fru som är en hejare på pysslande. Sen blev det inte bättre av att vi kom hem och beställde pizza, kunde ha beställt en sallad, men ville ha något fett som en Calzone. 2013 har jag börjat levt lite hälsosammare och på veckorna ska jag laga mer hälsosam mat, men jag kan ändå inte göra avkall på det som också är härligt i livet. När jag var liten sade alltid min styfar att det gick bra att äta rostade mackor om man tog en grovsmörgås då och då, så vill jag leva mitt liv också. Visst säger jag inte att man bara ska äta skit, men man måste balansera det hela och motviation kan man lätt ge sig själv om man säger " visst jag kan ta en utekväll till veckan om jag svettas på löpbandet lite innan". Jag försöker att få lite muskler och till strandsäsongen, men inte kan man trolla med ett trollspö så blir man Johan Oldenmark (en stor förebild för mig för hans medmänslighet och värme) utan det krävs mer diseplin för det. Omöjligt är det inte men den extra hårda arbetet är jag inte redo att ta, men jag vill å andra sidan vara vardagsmotionär. Vill träna för att det är roligt inte för att det är ett tvång och då måste jag ibland unna mig själv det onyttiga. I morgon Måndag ska jag träna som en tjur för att ta igen helgens onyttigheter men jag lovar det är inte sista gången jag syndar. Annars idag har jag kollat på amerikansk fotbolls utrustning och skrivit brev till Edinburgh Wolves som jag hoppas jag kan träna med i sommar och såklart att jag har ett jobb där i den vackra staden Edinburgh som jag blev kär i.
 

fixar till hjälmen lite!
 
 
Kall öl mår man bra av.
 
Edinburgh kärlek vid första ögonkastet
 
 
Pub livet i Skottland är underbart
 
Cool loga hoppas man kan få chansen att träna med dem i sommar (Edinburgh Wolves)

Barntillåtet

Kategori: Film

Alla som känner mig vet att jag ibland kan vara barnslig eller rättare sagt jag kan vara som ett barn i alla fall när valet av film dyker upp. Jag älskar nämligen att titta på animerad film gärna någon äldre disney film, men nyare filmer går också bra. Jag tänkte tipsa om två relativt nya dataanimerade filmer ”Wreck It Ralph” och ”Hotel Transylvania”. ”Wreck It Ralph” är disneys animations 52 långfilm i ordning och här spar man inte på krutet direkt utan även köpt in lite välkända ansikten från tv-spelets värld. ”Wreck It Ralph” handlar om en tv-spels skurk med namnet Ralph som är fast i ett 8 bits spel på arkad hallen. Det ingen vet är att när hallen stänger så är det fritt fram för alla figurarer att mingla runt och träffa andra figurer. Ralph brukar gå på ett väckelsmötes liknade sällskap där de pratar ut om att vara ond (här synst bland annat Bowser från super Mario och Serge från Street Fighter). Ralph trivs inte som den onda i det spel han är i, trots uppmaningar från andra att det är bra att vara ond bestämmer han sig för att rymma till något annat spel för att del få bättre levnadsvilkor och bli en hjälte för engång skull. Efter många men så hamnar han i en sockersött rallyspel och träffarVanellope som är en bug. Tillsamans gör de upp att hjälpa varandra hon ska vinna racet och Ralph ska få en medalj. Det stora problemet är att om inte Ralph kommer tillbaka till sitt spel kommer det tas bort och alla figurer i det samma sak om Vanellope vinner så kommer hennes spel krascha. Filmen var färgstark och bra röst skådespel från John C. Reilly (Ralph) och Sara Silverman (Vanellope). Jag tyckte var kul att se en antognist som filmen handlar om och att även tv-spels figurer lever ett liv. På något sätt påminer det hela lite om Pixars Toy Story att även döda ting är levande och kanske inte är det så konstigt när Toy Storys regisör John Lasseter är med producent.

Ralph vill inte vara en skurk
 
 
En sockersöt bugg?
 
 
Skurkarnas väckelsemöte

Den andra filmen som är kommer från Sony och heter ”Hotel Transylvania”. Den handlar om Dracula som öppnat ett hotell för att att skydda sin dotter och alla monster från människor. Allt skulle vara om inte den förvirrade packpackern Johnny hittat ditt på Draculas dotters 118 års dag. Jag blev positivt överaskad till filmen trots Adam Sandlers överspelad röst (även som en teknad figur spelar han över). Men filmen var faktiskt rolig och känns typiskt som en klassisk komedi då Dracula försöker dölja för monstren att Johnny är en männsika men detta blir inte bättre av att Draculas 118 årig dotter blir tok kär i honom. Trots att röstskådespelare inte alltid leverade (mest Adam Sandler) så var filmen en fröjd för ögat dock ka jag tycka att Sony kopierat Johnny fumlighet och utseende från filmen Rattoille (pixar). Sen är det en fröjd att se så många filmmonster samlade på ett ställe allt som saknas är Vincent Price eller Cristoper Lee dock är Steve Buscemi underbar som röst åt en varulv. 

 

 
Det skulle vara toppen om Dracula vore stum!
 
 
En grinig Varulv med allt för många avkommer
 

Ett skellett i garderoben har väl alla men i duschen?

Våga kritisera!!

Kategori: Träning och dylikt

Idag hade jag egetligen noll motivation till att träna, var slut i kroppen och halsen värkte vilket den gör allt för ofta nu för tiden (trött på att bli förkyld så fort jag tränar). Tack och lov så har jag en syrra som tvingade upp mig för att träna med henne och det behövdes trots allt min kropp. Syrran tipsa om andixianter som ska hjälpa kroppens försvar, någon mer som testat som tycker det funkar. Syrran är mitt allt inte bara att vi har blodsband så är hon en av mina bästa kompisar och vi kan prata om allt och det är alltid lika kul att prata. med henne. Dagens ämne innan vi gick till gymmet och tog en snabb kaffe hemma hos henne handla om hur man bör var uppmärksam på vad det egetligen för varor som man köper. Tonfisk på burk är supergott men man ska vara noga med attt läsa på burken, att den är delfin fri. Vissa varumärken skiter i att delfiner fastnar i fiskarens nät och dör, men t ex abbas tonfisk står det att de försäkrar att de fiskar med omsorg vilkert jag tycker är bra. Sen så är det väldigt lite produkter som det står på om det är halal eller inte. Jag personligen är starkt i mot detta sätt att plåga ihjäl djur på, tycker man borde förbjuda helt att ha sådana varor i butiker. Min syster skrev också detta i hennes blogg och fick elaka kommentarer att hon var rasist, och till de männsikor suckar jag åt och kalla dem obildade. Man är inte rasist om man värnar om djuren och vill att köttet man lägger upp på talriken ska lidigt så lite som möjligt. Om ni så gärna vill ha hallal käka moroter då kan ni vara säkra på att den är halal.

 

Halal morötter nästa stora trend?
 
Jag personligen själv går mer mot Buhhidsmens lära och försöker ha den som mall genom livet, men jag tycker att man ska få kritiser vissa punkter som är fel i religioner, vissa grenar borde utvecklas helt. Nej rasist är jag inte snarare hummanist och jag vissa saker kan inte samhället stå bakom som t ex Halal slakt eller likande. Sen de som förespråkar könstypmpning hos unga flickor helt dumma i huvedet männsiskor är de men korkade det är en annan femma. Om ni nu gärna förespråkar detta är mitt förslag att skära lite i olonnet med en smutsig morakniv först innan ni uttalar er om detta. Finns något fint i alla religioner men det har gått snett hos vissa människor tyvärr.

 

Försöker att Följa den 8 faldiga vägen så gott det går!

 

 

 I believe in God, but not as one thing, not as an old man in the sky. I believe that what people call God is something in all of us. I believe that what Jesus and Mohammed and Buddha and all the rest said was right. It's just that the translations have gone wrong.”

 

John Lennon

 

Måndag hela veckan

Kategori: Allmänt

Igår var en sådan dag som man kan gärna ha fler av. Började med lite sovmorgon och sen lite eget plugg sen åkte jag och körde slut på mina armar och ben. Men höjdpunkten på hela dagen var ändå att få gå på First Aid Kit på Scala Teatern och jag måste vara ärlig att erkänna att jag inte hört så mycket av dem mer än låten Emmylou (den är visserligen magisk). Men gåshud fick man så fort de öppna sina stämmor och sjöng. Jag har inte fått sådan här gåshud sen jag såg dvd med avslutnings konserten med Simon och Garfunkel live at. Mellansnacket kändes oplanerat och avslappnat, även lite syskon kärlek kom in då Klara sa att den bästa texten måste vara america vilket inte Johanna inte ville hålla med om. Bästa låten och då hade jag gråten i halsen när jag hörde var låten Ghost Town vilket de endast körde med akustisk gitarr och sina stämmor, men de fyllde ändå hela Teatern.

Fantastiska syskon med fantastiska röste nästan som man blir kär

Idag Tisdag så innan jag skulle luncha med mamma såg jag en kråka sittandes i ett träd och lätt konstigt. Jag funderade på om den hade ätit något olämpligt. Men efter några minuter fick den åter sin stämma tillbaka och kraxa som aldrig förr och flög bort mot skyn. Det var väl bästa som hände under min dag på fettisdagen förutom att jag fick en träningskompis fast jag var inte så mycket till sällskap då jag körde överkropp och hon ben men bara vetskapen att vara med någon annan på gymmet fick en att klämma i lite extra, låter fjantigt jag vet men det funkar testa. 

Tänk att en kråka kan vara så intressant
 
Ät massor av semlor ni vet aldrig när man får se en nästa gång!

Lära en gammal jycke att sitta.

Kategori: Träning och dylikt

Jag tänker på när jag klev in första gången i idrottshallen på universitetet för att spela amerikansk fotboll. Det måste sett otroligt roligt ut, för jag kände mig som en clown när JD (tränaren) sa att "du ställer upp som corner" "okej vad gör en sådan sa jag" och JD "men du som har kollat så mycket på amerikansk fotboll borde väl veta? Du ska hålla kolla på din wildreciver kille på hörnet". Okej det var lättare sagt än gjort, jag var så bortgjord att det egetligen är konstigt att jag fortsatt. Första matchen jag gjorde var katastrof jag flög som en vante och de måste ha skrattat i Handels Traders för det hade jag gjort (visst jag hade bara spelat 4 träningar men ändå). Hur som helst idag känns det som det är en annan Oskar på plan även om jag har så mycket att lära har jag börjat utvecklas. Jag står på ett annat sätt och vågar lite mer och på gårdagens träning gjorde jag det bästa resultat jag någonsin gjort jag tog två interception (när försvarande tar anfallndes pass ) och fick nästan en fumble recovery (när anfallande lag tappar bollen). Visst vi var inte helteam och de gjort om lite i offence men jag känner ändå detta är en morot och ska jobba på som aldrig förr. Jag är egetligen i grunden en slappis och innan jag började med amerikans fotboll så ängnad jag tiden åt att göra ingeting. Kommer bli så skönt att gå till gymmet i morgon för jag vill och ska utvecklas och skulle vara underbart att få möta Handels igen och få ta åtminstone en pick (interception).

 

Idag blir det till att ladda batterierna till morgondagens gympass. 

( Jag i vit t-shirt obs bilden är från ett annat tränings tillfälle)

Vägen är inte rak

Kategori: Allmänt

När ni titt på mig tänker ni han som är så snygg har väl inga bekymmer. Skämt åsido jag börjar tycka om mitt utseende vilket jag inte alltid har gjort och varit mycket att jag lagt krokben för mig själv. Jag tänkte följa upp gårdagens tema eftersom vi börjar nämna oss dagen då man ska fira de som har funnit varandra eller som jag ser det fira de som betyder något i ens liv (men kärlek kan vara stark bland vänner eller).  Min blyghet har ibland lett mig till en del pinsamma situationer som idag man kan skratta åt.  Jag tänker på ett speciellt minne då jag gick i andra klass på media linjen, jag hade blivit kär i en tjej som gick i samhällsklassen.  Så fin hon var med sitt bruna korta hår, men jag var för blyg för att prata med henne utanför msn (var då populärt).  Ett tillfälle hamna jag nära hennes bord och på något vänster prata mina vänner och hon om samma sak nämligen filmen Titanic. Var nära Alla hjärtans dag och det pratades om denna bästa kärleksfilmen som gjorts. Tjejen jag var helt tagen i nämnde att Titanic var hennes favorit film och jag hör mig säga högt ” Vilken dålig film det är, det bästa är ju när kärringen dör i slutet”. Jag tyckte och tycker inte filmen är så dålig och vet inte varför jag någonsin sa så  och tror ni jag hade någon chans på henne efter det näää! Däremot så blev en  i min dåvarande vänskapskrets nästan ihop med henne för att bevisa att han kunde ligga med henne, för att såra mig men det är en annan historia jag tar en annan gång. Nu ska jag tillbaka till engelska lektionen som börjar snart som handlar om prononciation. Sen blir det till att eventuellt köra första gympasset för veckan för min hals är äntligen okej.   

http://www.youtube.com/watch?v=hNoS2BU6bbQ

Ett roligt klipp om utal på tal om engelskan

Snygg,Sexig och singel?

Kategori: Allmänt

I dagens metro nämns det att singlarnas värsta dag närmare sig med stormsteg. Dagen i fråga är 14 februari eller Alla hjärtans dag. Jag tänker inte nämnvärt gå in just på den dagen utan tänkte ta tillfället att prata lite om nätdejtande. I dagens samhälle blir det allt svårare att träffa en partner och nätetblir ju bara större och större. Jag själv har väl också nätdejta men ännu ej något större resultat. Varför nu detta nu då? Dels i grund och botten är jag blyg och att fråga om en dejt har alltid varit svårt särskilt när man studerar ihop i samma kurs eller klass. Tro mig det har nästan alltid funnits minst en individ man har varit lite nyfiken på i de kurser man gått så också på hösterminen. Hur som helst så börjar jag ändå smått trivas som singel, men visst det skulle vara kul att träffa någon att hålla om. Det som slår mig med dejtingsidor är att även om mer och mer träffas så är det ändå lustiga folk kvar. Med lustig menar jag med att antingen deras profilbild eller presentation är så skrattretande men att de ändå får uppmärksamhet. Om man börjar med tjejerna så är det en hel del som skriver att de söker muskelösa tatuerade badboys. Visst jag tycker själv lite muskler är snyggt men nu är dessa tjejer ute efter att ligga med doppade x fångar med tribals i alla fall finns det en sådan grupp killar som kommentarar alla dessa tjejers bilder som de visar nästan allt på men säger ändå inte att de söker sex vilket såklart är en lögn, de söker sex med just denna hjärnbefriade badboy jag tidgare prata om. Man vill bara skriva till dem lilla vännen ja du har fina bröst men ingen tar dig seriöst. Sen killar som visar baröverkropp ni är också patetiska och tribals är ute sen några år tillbaka, sen att er text säger att ni gillar långa promenader hjälper er inte sen så är Dobermans och Rottwilers inga raggnings objekt det är djur som ska tas om hand om. Nej skulle jag ha mer mod skulle jag ha gått fram till den snygga tjejen i kursen och fråga henne om en dejt men just nu är jag för feg så jag får väl bita ihop och vänta på nästa kurs och samla mod då. Eller kanske man har tur med de sociala medierna för trots allt löst folk finns en hel del vettiga människor och jag har faktiskt hittat en del vänner genom sådan sidor så det är ju posetivt.  

Lyssna på kroppen

Kategori: Allmänt

 Jag är ibland väldigt envis nästan som en gammal åsna, men även jag måste iblanf lyssna på vad kroppen säger. Tänkte träna hårt idag men jag kom inte längre än till stan föräns jag kände av förkylning som började nalkas i min kropp, som jag enivst ignorerade på morgonkanten. Hur som helst gav ju upp efter tio minuters uppvärmning med sittupps, min hals och jag var inte vänner idag. Hoppas dock man blir bättre i morgon det kliar i fingrarna att spela lite amerikansk fotboll, men får lyssna noga på kroppen i morgon. En bra sak med dagen är att den engelska kurslitteraturen äntligen har kommit tillsamans med två romaner som jag beställde. Jag som börjat lite grann med en ny livstil i år kan aldrig göra av med min nördiga fantasy sida så böckerna som jag beställde är Lloyd Alexanders klassiska serie om Prydain (har gjorts en disney film på första och andra filmen med namnet Taran och den magiska kittelen Alexander ska ha varit missnöjd med den). Den andra boken är första boken i serien sagan om is och eld av George R.R Martin. Den som inte vet vad detta är för någon kan jag tala om att serien Games of Thrones är baserad på hans böcker. Faktum med att det är den bästa serien jag sett på väldigt länge. Fast första ska jag läsa klar den fantastiska biografin om Rikard Wolff. Resentioner kommer lövar som man säger i Värmland. Nej nu blir det till att ta en till kopp kaffe!  

 
 

 Kaffe är aldrig fel!!

Mors lilla lathund

Kategori: Träning och dylikt

Att gymmet är 2,5 mil bort från där jag tillfälligt gör det svårt att ta sig ut en sådan här snöig dag. Sen att man gick och lade sig klockan 5 på morgonen gör att man är dåsig, dessutom skulle jag träna med syrran men hon skulle tydligen jobba, så idag är jag lat ber om ursäkt till mig själv och ingen annan. För man tränar inte för någon annan utan en själv eller? Tur att det är lektion i morgon för då kan jag hinna med att köra mitt program innan jag har mitt tisdags träning på solstadens dojo (Bujinkan Budo Taijutsu) så i morgon är en annan dag och superbowl är ju bara en gång om året, sen får jag lägenhet i stan snart blir det ju lättare att ta sig ut. Får ändå lite träning idag då jag måste få bort snön ur morsans garage uppfart. Så idag tar jag en kopp kaffe gör upp lite eld och drömmer mig bort till våren.
 
"Mors lilla lathund sa: Du må tro, jag jobbar bra,
fastän vet du vad, inte just idag, jag gör det helst en annan dag"
 

Surt som ättika!

Kategori: Träning och dylikt

  • Vändningen i Superdome kunde vara ett namn på nattens stora amerikanska fotbollsfest Superbowl. Jag fick se mitt favorit lag 49ers möta det kraftfulla Ravens och Nr 7 Colin Kaepernick skulle visa varför han är starter QB. Men det hela startade i katastrof Ravens drog ifrån redan från start och ett tag trodde många att siffrorna i mellan skulle blir stora, men så kom vändningen i 3 kvarten efter två snabba TD så var 49ers nästa ikapp och det hela skulle bli nervkittlande ända in i slutminutrarna, när 49ers tog sig till endline men nerverna var för stora och deffensiva Ravens var för gryma (dock lyste Ray Lewis med sin frånvaro under hela matchen). Den hela sluta med en misslykat pass eller fasthållning hur man nu ser det, men dömer man efter domaren gick det rätt till. Surt sa räven men nästa år kanske 49ers kan ta hem bucklan, blir i alla fall nog inte Ravens i nästa final som förlorar många nyckelpersoner som går i pension, däribland Ray Lewis. Men jag tänker inte hänga läpp även om det var surt, 49ers gjorde en bra match i alla fall efter halvtime show och jag tänker återgå till vanlig även om jag är något trött. Ska köra skiten ur mina armar och ben på SATS, så att endorfin nivån ökar och jag blir en lycklig man igen.

 

Once a Niner, always a Niner.

 

 
Ett någorlunda nervöst fan (obs bilden är tagen under NFC finalen mot Atlanta Falcon)
 

 Vad hände Colin??

 

Bara att ta nya tag!!

Egen Tid

Kategori: Allmänt

Då blev det ingen amerikansk fotbolls tränning för idag. Jahop då får man roa sig med annat då med t.ex mysa i sin ensamhet. I morgon är det superbowl och jag hoppas verkligen 49ers tar hem segern till San Fransisco där bucklan hör hemma. Annars roar jag mig denna dö dag med att läsa lite andra bloggar som http://mellgrenskan.blogspot.se/ blir helt tagen av denna tjej inte bara för att hon är så snygg utan för hon verkar ha motivation och villjestyrka utan dess like. Visst jag har börjat träna som aldrig förr men jag är långt ifrån en fullblodsfriskis utan jag kan lätt sätta mig ner i soffan och glo på dumburken. Ett snyggt sexpack på min mage hade sett fint ut men jag är ännu i mina ögon för skinny blev till och med kallad sparis i låg och mellanstadiet trots att jag åt som en tjock amerikan på buffe. Tar mig evutuellt en löprunda i morgon beroende på hur kallt det är, vad lyckade de är som är födda i ett varmtklimat. Eftersom jag är ensam ikväll får jag lov till att ta det lungt och roa mitt barnasinne med lite disney, jag må vara som en gigantisk barn ibland men jag skulle aldrig bli så tom utan visa delar i mitt liv och teknat är ett sådant sak som jag älskar.

Vad är då en bal på slottet? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig, o dötrist o tråkig o alldeles... alldeles underbar!"

Jag är en tjockman i en smalmans kropp.

 

Nu tar jag sats

Kategori: Allmänt

 

En ny start och nya mål är väl något var man och kvinna lovat i århundrade som passerat på denna jord. 2013 känns ändå som det för min del kommer hända en del saker och en del saker som man hoppas och kämpar för att det ska inträffa. Realstisk måse man vara men jag tror att visa av de punkter som jag nu har kommit fram till är genomförbara om inte det absolut händer något oväntat. För det första heter denna blogg ”100 yards (används i USA, 100 yards är ungefär 91 svenska meter) och lite till” kommer behandla allt som jag gillar som film, böcker,musik och träning främst amerikansk fotboll därav namnet 100 yards som en ”riktig” spelplan är och som man helst vill ha passerat för att göra en så kallad touchdown. Hur som helst ska jag nu återgå till punkterna som jag helst ska ha gjort när 2013 blir 2014.

 

. Ska ha minst klarat 60 hp historia men helst 90 hp historia

. Väga 80 kg gärna lite över det och då pratar jag inte i kanelbullar utan muskler väger nu 76 så för de som är bra på matte får svaret 4 kilo muskler.

. Fixa egen lägenhet igen och flytta från det rum jag bor i hos morsan visserligen trevligt rum men är nog skönt för alla om jag flyttar ut.

. Ta min plats i universitets laget i amerikansk fotboll som starter CornerBack (är just nu ganska grön men lär mig nya saker hela tiden).

. Läsa ut mer böcker som jag har, då menar jag inte kurslitteratur (har en hel hög som jag knappt vänt blad i skäms på mig).

. Laga mer mat (lära mig mer recepet än de jag ständigt lagar) , äta mindre halv och helfabrikat mer grönt och nyttigheter ska jag också.

. Inte sluta blogga på detta året som jag så lätt gör

. Sist men inte minst vore det trevligt att hitta en hjärtevän men är glad om jag bara träffar mer härliga vänner.

 

Må detta bli ett trevligt år