100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

En ny väg

Kategori: Allmänt

I onsdags tog jag mig i kragen, gick i väg till OsloWing Chun klubb där de startat upp en nybörjarkurs i just Wing Chun.  Trots att Sifun (tränaren) var militärisk så blev jag stormförtjust på en gång.  Detta kommer jag fortsätta med känner jag redan nu och hade de haft en klubb i Karlstad hade jag börjat tidigare men bättre sent än aldrig och hela livet är en lärandeprocess (blir aldrig färdig inte ens när man ligger i graven).  Kort om Wing Chun är att det är en sydkinesisk kungfu art där försvaret ligget i ett anfall och att vara centrerade i mitten är också typiskt. Dock nästa träning ska jag vara bättre klädd, kom klädd i en t-shirt med massor av färger (älskar färg) och shorts som var likafärgranna. Detta var inte riktigt klädd då man ska ha enkelfärgat, helst svart långbyxor och svart tshirt, man lär sig verkligen nåt nytt. Träningen i säg var i hårdaste laget knogarmahävningar  på parkett golv var en del av uppvärmningen, klara knappt en på grund av smärta men träning ger färdighet, det som inte dödar det härdar. som sagt uppstod en kärlek till Wing Chun och hoppas ju mer jag lär att den består.  
Mycket i Kinesisk kultur är baserad på djur och så fallet också med wing chun där tranan och ormen är starka symboler inom arten.
 
Annars funderar jag på att göra en tatuering, men det får bli ett senare projekt men ska höra med en studio om kostnads förslag redan till veckan som kommer och se hur lång tid man får spara.
 
Vill göra en version av denna fast i färg på armen.

Vittring på livet?

Kategori: Allmänt

 

Allting som jag vill.
Allting som jag vill kan jag göra a, a, a, a, allt,
allting som jag vill kan jag göra, a, a, a, a, allt,
när flytet är i luften,
då är lyckan varje dag,
om man är positiv som fan då går allting bra.
Jag mötte en brud nere på gatan,
- Tjena vart är du på väg,
- Det ska du ge fan i,
nobben direkt”

Magnus Ugglas gamle dänga vittring är precis så som man vill känna kring saker och ting. Nåt som inte har lika många år på nacken eller snarare är ett nytt fenomen är internetdejting och utbudet är stort. Det som är bra är med detta fenomen är att det lättare att få kontakt med människor av olika kategorier. Det negativa är att det är lätt att bilda sig enuppfattning av människor som inte stämmer och det är väl lite det jag tänkt ta upp i dagens inlägg. Att få intresse för någon är lätt hänt man skriver, är gulliga till varandra och bestämmer att gå över till nästa nivå att skypa eller ringa. Om uppfattning stämmer som man har kanske man snart bestämmer att ses. Dejten går bra man har mysigt och man skiljs åt säger vi ses igen, men det är här det brukar spåra för mig. Trots att människan säger att vill ses igen så märks det snart att så inte är fallet, gulliga smylies är ett minne blott och utbyttes mot korta fraser som kan tolkas som att nu är jag trött på dig tack och hej. Skulle man fatta något under själva dejten eller vid avskedet? Är man dum som inte fattar att det kommer inte blir något mer inte ens vänskap? Hur ska man undvika detta i framtiden? Visst nobben har väl alla fått och man kommer få det minst hundra gånger innan man träffar rätt men ska det va så svårt att säga att du är inte rätt utan detta ska man fatta själv och detta är mycket tröttsamt. Detta har hänt mig hundra gånger känns det som och det gör mig faktiskt less på att försöka dejta igen. Har ni internetdejta mycket och vad är er erfarenhet? Vad för förhoppningar har ni? Är det bara intressant att träffa någon ny eller går ni in för att detta kanske är mr/mrs right? Kommentera gärna nyfiken på andras erfarenheter kring detta ämne. Nu ska jag ta en stor svart kaffe, lyssna på lite äldre svensk musik som Ebba Grön, Docenterna och tidiga Uggla.

Cio

Oskar 

 

 
Just idag känner jag mig lite ball älskar mina brillor från Akazia (egtligen en tjej butik men brillorna var unisex)  

 

Grönt är skönt

Kategori: Filosofi

Vem är du som person? Ju mer jag läser om det så är jag mer och mer grön, inte den sortens människa som har gröna fingrar eller gillar grönsaker. Handlar om utifrån hur man agerar jämte andra människor och hanterar i olika beslut. Jag är en känslomänniska och har alltid varit det kommer aldrig ändra på det. Visst många gånger är det klokt att tänka logiskt det säger jag inte men säger att jag kommer utifrån mina känslospröt (inte bokstavligt) att agera kring de jag har kring mig. Att vara grön har stora nackdelar då man ofta tar saker personligt och motgånger med känslostormar. Det positiva är att faktiskt att människor som kommer mig nära får mycket känslor från mig kramar och omtänksamhet detta ska tillägnas endast de som lyckas ta sig nära. Efter många fall av att jag blivit dålig behandlad att det tar lång tid innan jag känner tillit. Filosofisk är också något jag är kan sväva runt i mina tankar och fantasi länge. Tycker sådant med färger är intressant var efter att jag var på föreläsning Elaine Eksvärd som jag första gången hörde om det där med färger. Sen efter föreläsning så motvilligt tack vare mina ex kollegor som övertala mig att också köpa dem då det blev mängdrabatt. Elaine kolla på mig och sa med en gång att du är väldigt grön du va. Tänk att en människa kan se igenom en på en sekund undra om hon hade röntgensyn den gången eller att jag blev lite blyg (hon har ju trots allt vart på tv haha).Röd Person

Är målfokuserad, handlingskraftig, initiativrik och fattar gärna snabba beslut på egen hand. Rak och direkt i sin kommunikation.

 

Gul Person

Har en positiv livssyn, är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad. Är ofta den som nickar engagerat när någon annan pratar (men det betyder inte att man håller med). Idéspruta. Tankar positiv energi från möten med andra människor. Är bra på att se och bekräfta andra. Brinner ofta för sin sak.

 

Grön Person

Serviceminded och empatisk. Lojal och pålitlig. Har tålamod och vill gärna hjälpa andra. Lugn och eftertänksam. Säger sällan nej till uppdrag och sätter en heder i att slutföra sina jobb. Tänker först och pratar sen.

 

Blå Person

Är systematisk, metodisk och logisk. Är noggrann med regler. Fattar sina beslut och ger svar som bygger på fakta och inte på känslomässiga grunder. Noga med detaljer, många specialister är blå.

 

Källa:

http://www.kollega.se/vilken-farg-ar-du

 

Avslutningsvis har jag en dikt av Lennart Hellsing som faktiskt stämmer in lite på mig också då jag fick kritik av mina lärare att jag skrev för jäkligt.

 

Gabriel Gräslök skriver så gräsligt

brevet han skrivit är inte läsligt :

Åh vilket brev

sa fröken och rev

brevet som Gabriel Gräslök skrev!

 

Två sanna konsstnärer möts Per Åhlin som gjort animation bilden kommer från och Lennart Helsing som skrivit dikten.