100yardsochlitetill.blogg.se

En blogg som andra fastän ändå inte kommer handla om allt från film till amerikansk fotoll och allt vanligt tjafs i mitt liv.

Ett nytt mål

Kategori: Allmänt

Ser redan nu att mina mål inte kommar att uppfyllas 2013 och visst är det surt, men har bara mig själv att skylla på att det blivit som det blvit. Har haft för mycket lättja och tagit lite för lätt på saker och ting, varit för naiv och blågögd när det gäller mina studier, men verkar vara på banan igen bara jag får g på de två sista inlämningarna så får jag mitt efterlängtade studiemedel. Hur som helst mina mål kommer därför att infrias i år och några av dem kommer ruckas på lite, men de nya målen jag satt upp för sista månaderna på 2013 samt under våren 2014 ska jag göra allt för att nå.  Min lista är inte vilket jag tänker fixa först utan är den ordning jag kom på dem haha.
 
1. Gå till minst reservplats 3 under min "sista" tid i West SideWolf (är på plats fem nu)
2. Till sommaren 2014 ligga på minst 80 kilo genom hårdträning.
3.  Sköta plugget och innan hösterminen 2014 ska jag tagit de delkurser kurser som jag inte fått g på (även om jag får Studiemedel så är det dumt att låta dem ligga kan bli problem senare) 
4. Få ett sommarjobb ska söka allt som sökas kan
A) Få jobb I Edinburgh (hels av allt vill jag ditt i sommar men får jag det inte så är det inte hela världen bara jag försökt)
B) Få jobb i Karlstad
C) Få jobb i Norge
D) Få jobb i Sverige 
5. Ta körkorter under vårkanten 2014 måste verkligen ta det.
6.  Få egen lägenhet kan inte bo hos morsan längre måste lära mig ta hand om ett eget hushåll
 
Sen gäller förståss att jag här och nu skärper mig lite och tar om min del hemma hos mamma, försöka göra henne lite glad det sista jag bor hemma vore inte helt fel.  Inte sprider runt mina grejor städar rummet två gånger i veckan, ibland lagar mat (gjort det för lite ), hjälper till med hushållet ser jag att hallen behöver städas så städar jag det och sen även betalar en månads hyra, mamma har varit snäll som inte tagit ut för att jag bor hos henne så det är inte mer än rätt att jag betalar hyra och köper hem maten jag själv ska äta. Börjar bli nervös i morgon är det match har inget egetligen att förlora men allt att vinna så det är på tiden att jag förtjännar min plats i laget på bästa sätt och det är att göra få misstag och tackla skiten ur motståndarna även om det är blivande militärer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag kan om jag vill

Kategori: Träning och dylikt

Att kämpa på ger faktiskt resultat kankske inte sådär att man blir proffs på en natt men så man vet att det går att utvecklas. På måndagens träning gick det lite bättre jag vågande sätta in en tackling även om den inte var perfekt så handla det om att våga för min del. Hade som mål denna vecka att åtminstone sätta in en tackling (klara det) innan match för på lördag möter vi militärerna och utan att ha sett dem spela vet jag att de är hårda så jag får inte vara rädd för nåt. Även om jag inte kommer spela lika mycket så gäller det så fort jag träder in på planen tre saker 1. Våga ta initiativ i tid 2. När jag börjat något slutför det 3. gå så lågt på motståndaren som det går så han/hon stoppas. Ska jag vara ärlig så var jag nere förra veckan och tänkte att jag klarar ingeting och tänkte faktiskt hoppa av men tack vara några härliga killar i laget som stöttar och härliga vänner runt omkring fick de mig att inse att man inte kan sluta om man verkligen gillar något och jag älskar Amerikansk Fotboll så jag tänker bli så bra som jag kan.
 
 
Gå lågt oavsett storlek är mitt mål!
 
Vad händer annars i livet då, väntar fortfarande på CSN och det är något jag inte riktig själv kan påverka vilket känns surt, men förhoppningsvis så rättar läraren de två sista uppgifterna tills nästa vecka för behöver dels betala räkningar och dels köpa lite nödvändigheter som typ vinterskor börjar bli kallt. Annars hänger jag allt ganska bra med i skolan har en delkurs nu som handlar om Kristendomen som jag annars tycker är den minst intressanta relgionen men tack vare en skön lärare så blir det intressant. Nästa vecka ska jag påbörja mitt träningsshema då det är matchvecka och jag får inte träna tungt och inte mycket (vill inte riskera att  sträcka mig). Vill få en snyggare kropp men framförallt vill jag må bra och jag tror jag kan fixa det om jag är målmedveten, är kille som annars inte festar så så mycket så tid har jag, även om jag givetvis kommer ta en öl då och då. Tre prioriteringar kommer jag framförallt ha i höst (förutom att söka lägenhet för fullt), 1. Skola, 2. Träning och 3. kompisar och familj. Livet känns ändå på framåt march och i December känns det som det händer spännande saker, men dessvärre tänker jag inte berrätta om det nu utan de få läsare jag har får hålla sig till tåls. 
 
Hemligt tills jag känner att det inte är hemligt längre

Börja om från Början

Kategori: Träning och dylikt

Sanningen gör ont, men att gräva ner sig och tycka synd om sig själv är inte en bra ide utan att bevisa för sig själv att man duger till. Hösten har varit tung och efter flera motgångar står jag här nu vid en stopskylt. Min träningen i höst har gått utför och istället för att vara andra reserv står jag som femte reserv som CornerBack i laget. Visst det känns tungt skulle ljuga om jag sa något annat, men jag förstår coachen också att han måste proritera dem som har utvecklas och inte de som gått tillbaka. Men ska jag ge mig är den stora frågan? Nää tänker inte ge mig aldrig när jag väl hittat en sport som jag verkligen gillar tänker jag inte ge mig för några motgånger, men därimot tänker jag nollställa mig själv lite börja om lite och få nytt fotfäste. Dels så måste stryketräningen (både intervall och vanlig styrketräning)rulla på tänker börja redan denna vecka och köra hyfsat hårt (är ändå matchvecka kan ju bli inkallad).  Finns säker miljoner saker på att jobba på när det gäller min amerikanska fotbolls träningen, men just tre saker har jag själv sett och vill utveckla. 1. Måste följa iniativ som jag påbörjat, ofta är det rätt men jag ryggar tillbaka (som under  förra veckan var jag nära att ta ett pass från motståndare, men istället för att göra det så drar jag tillbaka händerna så passet hamnar i backen) 2. Stancen (startställning) och avståndet till motståndaren måste bli bättre 3. sist det viktigaste av allt Tacklingarna måste in, skit i att överanalysera allt bara gör det både jag och laget vinner på det. Dessa tre steg är måste fall jag vill ändra på något och börja göra dessa saker idag inte i morgon för då kan det vara för sent. Jag kanske anses vara en piss-dålig CornerBack nu av Coachen, men det är ju så att då måste ju jag bevisa att jag är någon att räkna med och det ska jag. Kan ju tänka att jag är ju ändå pissdålig och ge mig eller så tänker jag att detta är en liten motgång. Läst om många inom idrotten och i andra brancher och många har liksom jag haft stora motgångar. Min stora dröm nu som inte är kanske så stor är att få spela med ett lag som spelar utomhus, helst Edinburgh wolves till sommaren men det är bara jag som kan se till att förändra något. Ikväll är det amerikansk fotboll och i morgon ska jag kötta på med gym träningen i morgon.
 
 
 
Behöver man säga mer?
 
 

Hjärtat som styr

Kategori: Filosofi

Satt igår och skrev klart den sista religionsuppgiftensom handla om Islam och hamna samtidigt på Carolina Farraj Mobergs blogg och läste om hennes val att konvertera till Islam. Jag blev rörd av detta då hon vågade gå ut med detta, Islam som annars är så avskyd genom medias pådrag. Visst det finns felande i alla religioner och man kan utnyttja religionen till "onda" handlingar, det gäller alla religioner. Hur som helst så fundera jag på min egen tro och vet på ett ungefär vart jag står någonstans. Folk har rynkat på näsan när jag utalat mig ja jag är troende och sen har frågor kommit och lika sjäklart som minna svar är för mig lika förrvirrad blir de. Jag är inte kristen så långt vet jag, lämna den tron för några år sen pågrund av att jag vill tro för att mitt hjärta säger så inte för att jag är rädd för att välja fel.  Så vad är jag för troende då?  Jag skulle säga att Buddhismen ligger närmast men är fortfarande sökande.  Buddha sa en gång att hans kunskap var som en buske, han tog bort ett par löv från busken sa att det han visste var lika mycket som busken men att männsikan endast behövde lite av den kunskapen som ett par löv. För mig är det så att jag vet endast lite (ett par löv) och att det finns en hel buske att rota i efter kunskap, för det lilla jag vet är betydligt mindre en ett par löv. Så ju mer jag läser om Buddismen ju mer så blir jag förälskad samtidigt så är ja inte naiv och tror att Buddhismen är den bästa tror utan den är bäst för mig och jag tror det mesta löser sig genom annat troende bara man följer sitt hjärta. Men för att förtdliga det jag tror på har jag valt att rada upp 8 punkter som jag tror på:
 
1. Tror inte på en "gud" som styr allt
2. Tror att det finns flera gudomligheter/himmelska nivåer ( Idévärld och sinnevärld)
3. Tror inte det bara finns ett sätt att nå det gudomliga
4. Tror på reinkarnation och Samsara
5. Karma styr vart du hamnar både i den faktiskta världen och i sinnevärlden
6. Tror på att livet innan har styrt vem man är idag
7. Tron på det övernaturliga som styr samvaron
8. Nirvana är det slutliga målet.
 
Sen tror jag på människans likavärde att varje männsika är lika mycket värd i det gudomligas ögon, vare sig sexuell läggning,hudfärg, tro och kön.  Skutlle väl kalla mig feminist också då jag tror på att mycket av det som är i samhället bildas av normer inte hur man födds. Så följ hjärtat och framförallt se inte ner på andra som tror på andra som tror på annat för i kosmos är vi alla bröder och systrar även djuren och naturen till hör detta. Så älska mer och ta ur hatet ur hjärtat.
 
Månen och solen styr samlivet på jorden
 
 Åttafaldiga vägen som Buddism munkarna följer för att nå målet, men jag tror att även vanliga männsikor kan försöka följa den så gott det går. 1. Rätt Uppfattning 2. Rätt tanke 3. Rätt Tal  4. rätt handlande
5. Rätt Livsföring, 6. Rätt stravan, 7. Rätt uppmärksamhet 8. rätt koncentration.
 

I Väntan på framgång

Kategori: Allmänt

 Nu var det länge sen jag skrev ett blogginlägg, vet men det har sina naturliga orsaker och det är att jag varit slarvig  med att få in poäng för att få Studiemedel så blivit mestadels plugg och nästan ingetin annat. Nu är jag dock på banan igen bara ett seminarekompletering att lämna in och såklart vänta på att två uppgifter ska rättas (fått g på 2 av 4 uppgifter som är på denna delkurs).  Tyvärr har annat blivit lidande som träning och naturlig så har jag halkat ner på startlistan i Amerikanska Fotbollslaget som jag spelar för så mycket bänk kommer jag nöta i alla fall på första matchen, men faktum med att det är nästan bara bra då min form inte är så bra den kan vara och att jag fortfarande inte riktigt är där än med tacklingarna. Är som Arvidssson säger i laget att tänk inte bara gör det allt sitter i huvedet har man gett 100 % kan man ändå få ut mer. Dessutom har en annan skön snubbe i laget sagt att han ska hjälpa mig att sopa undan mina hjärnspöken inför tacklingarna för jag kan jag vet det men är som en mental block i huvedet. Så nästa vecka är det match och mitt mål är att försöka lära mig så mycket som det går av de som spelar.  Vad händer annars i livet inte så mycket har bestämnt mig att efter nästa helg ska jag dra igång och träna på SATS igen men ny energi och med ett nytt upplägg. Så här ser mitt upplägg ut:
 
Måndag: Amerikansk Fotboll
Tisdag: Stryketäning 
Onsdag: Emma Mellgrens fyspass (Fått ett bra endagsprogram av Emma ) Morgon eller Eftermiddag beronde på när på dagen jag har föreläsning. Kväll : Amerikansk Fotboll
Torsdag: Stryketäning 
Fredag: Stryketäning 
Lördag:  Kondisdag antingen springa 2,5 km eller åka till badhuset och simma ett par längder.
Söndag: Vilodag
 
Styrketäning kommer vara så att några muskelgrupper blir det att jag kör två gånger men detta skiftas, så veckan efter så kommer den som fått en dag mindre att köras två för att kompremissa. Sen måste utan undantag skolan skötas att gå på seminarier och föreläsningar. 
 
Rocky (1976) en av mina favorit filmer och ger mig alltid inspiration. De andra Rocky vägrar jag ha i min samling då är långt ifrån så brilljant som den första.